RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любослав Пенев: Поставяме си най-високата цел – 6 точки!

Публикувано в: Избрано, Футбол България
18:07, 6 окт 2014, Автор: , Преглеждания:152

Любослав Пенев

Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев даде пресконференция на старта на подготовката на „лъвовете“ преди мачовете на тима ни срещу Хърватия и Норвегия от квалификациите за Евро 2016.

„При всички положения ще подходим различно срещу двата отбора, поне в някои моменти. Два различни отбора, различни начини – Хърватия играе с много разиграване, постепенни атаки. Норвегия играе директен футбол“, сподели Пенев.

„Да се върнем и с месец назад, победихме в първия мач, което беше важно, но всеки следващ мач е по-важен. Не е изключено тези предстоящи срещи да бъдат определящи за крайното подреждане в групата. Броя и този мач, който ни остава с Малта.

В момента мисля само за първия мач. Искам да видя как отборът на Норвегия ще изиграе техния си мач, за да направим един бърз и точен анализ, който да ни помогне срещу отбора. Там в Осло няма как да работим тактически, така че единствената ни тренировка за тактика ще е тук в София в неделя. Там ще е стандартна тренировката. Нека мине първият мач, важно е да видим как ще мине. Аз съм максималист и искам победата. Поставяме си най-високата цел – 6 точки“, настоя Пенев, който коментира и двубоя срещу Азербайджан

„Дали трябва да играем по-убедително или не, ние трябва да показваме характер и да изпълняване на задачите. Изиграхме много сериозен и стойностен двубой и заслужено спечелихме трите точки. Тежък терен, но в случая бяхме по-ощетени, защото сме по технични. Важното е обаче че спечелихме, макар и в края“.

„Състоянието е добро, даже отлично. Нямаме контузени, ако това е въпросът. Всичко е наред, Ивелин Попов е излекуван. Направихме първата сериозна тренировка, колективна, с много футболисти. Обикновено се събираме от полети автобуси и тн, но аз се радвам, че програмата беше съобразена и направихме сериозна трнировка. Следва двуразови тренировки.

„Винаги пред мен са 3-те точки. Стратегическа ли ще е точка срещу Хърватия? Не съм фен на равенствата. Връщам се с една година назад – много равенства с Дания и Чехия. Нашата група беше най-тежка, сега отново е тежка. Не е хубаво да мислим за равен, винаги излизаме за трите точки. Между нас си взехме точки и вторият не се класира за плейоф. И вторият, и третият, и четвъртият имаха шанс.

„Изненадан ли съм от резултатите в нашата група? Не, очаквах и Хърватска, и Италия да спечелят. Логично е Италия да печели, те са фаворити в мачовете. Хърватска стигна трудно, но все пак спечели. Сега ние ги чакаме като домакин“, сподели селекционерът, който не се опасява от малкото игрови минути на част от своите избраници

Факт е, че част от играчите имат малко игрови минути. Не ми се харесва това, но това са момчетата, които съм избрал. Едни са играли повечко, други мъничко. Това са си решения на клубните треньори. Не се оплаквам и се надявам тренировките, които сме предвидили, да са достатъчни и те да се почувстват добре за тези два мача“, сподели Пенев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации