RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ализе Корне: Турнирът в София ми харесва много

Публикувано в: WTA, Тенис
13:33, 19 окт 2014, Автор: , Преглеждания:26

Ализе Корне

Ализе Корне отново ще бъде в София като участничка в Garanti Koza WTA Tурнира на шампионките. Тя зае петото място в класацията Race to Sofia, след като през април спечели титлата в Катовице. Ето какво сподели 24-годишната французойка пред екип на WTA.

- Какво означава за вас, че ще играете отново в София?
- Много, защото ще съм в България за трета поредна година. Това ще е добър финал на сезона. Титлата ми в Катовице дойде изключително трудно, а финалът (7:6, 5:7, 7:5 с Камила Джорджи) бе направо епичен. Турнирът в София много ми харесва. През миналата година постигнах победа в предварителната група срещу Кириленко, но после загубих от Халеп и Павлюченкова. Смятам, че състезанието е много привлекателно за публиката. Форматът с мачове всеки срещу всеки в групи ми харесва, защото и при загуба имаш шанс да продължиш. В групите може да се случи всичко.

- Как бихте определила стила си на игра?
- Предпочитам размяна на удари от основната линия, като използвам много топспин при изпълнението на форхенд. Но се опитвам да бъда по-агресивна и да излизам по-често на мрежата. Тичам много и никога не се предавам до последната точка.

- С какво се занимавате в свободното си време?
- Слушам музика, но най-много обичам да чета книги. Искам да имам повече време, за да бъда заедно със семейството си.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации