RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Казийски: Българският волейбол умира

Публикувано в: Волейбол
16:22, 5 ное 2014, Автор: , Преглеждания:90

Матей Казийски

„Българският волейбол умира“ – това е категоричното мнение на най-добрия български волейболист Матей Казийски.

Звездата на Тренто даде обширно интервю пред специализирания волейболен сайт worldofvolley.com, в което коментира завръщането си в Тренто, както и състоянието на българския волейбол и причините защо продължава да не играе за националния отбор, пише Гонг.

Както е известно, Матей напусна националната селекция в знак на несъгласие с управлението на Българската волейболна федерация, ръководена от Данчо Лазаров, а в интервюто волейболистът обяснява и конкретно какви са проблемите на българския волейбол.

„Имах голямо неразбирателство с нашата волейболна федерация и с техния начин на ръководене на нашия национален отбор и на волейбола като цяло. Имаше много слухове за завръщането ми през лятото. Единствено имах среща с новия старши треньор (Пламен Константинов б.р.) и му казах, че не съм готов да се върна, но може да обсъдим нещата отново в бъдеще, ако някои промени бъдат направени. Въпреки това, до момента нищо не се е променило и позицията ми остава същата.“

А какви са тези неща, които трябва да се променят?

„Когато започнах с всичко това, исках големи промени във волейболната федерация. Защото мисля, че е време българският волейбол да започне да върви по различен път. Ако останем на този път, нашият волейбол ще продължи да умира малко по малко. Имаме много проблеми в детско-юношеския сектор, а тези проблеми се прехвърлят в мъжкия ни отбор и във волейбола като цяло.“

Освен това клубовете се борят да оцелеят. Много от големите клубове имат огромни финансови проблеми. Всяка година те се сблъскват с опасността да изчезнат от волейбола. А тези клубове съществуват от 50, 60, 70 години! Мисля, че това е заради цялата политика в България. Нямаме закон за спорта, който да определя собствеността и спонсорството на клубовете. Заради това не много компании имат интерес да подпомагат нашите волейболни клубове. Волейболът като цяло е в лоша ситуация в България“, завърши Матей.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации