RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Камило Плачи: Взех правилно решение с оставката си!

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Интервю
15:14, 10 ное 2014, Автор: , Преглеждания:44

Kamilo_Plachi_06_2013_sn_Iliana_Ivanova(0)
„Взех правилно решение с оставката си през лятото, защото имах смелостта да поема отговорност за лошите резултати в Световната лига“.  Това е равносметката на бившия селекционер на волейболните национали Камило Плачи в специално интервю пред TV7. Той напусна през лятото, защото Лъвовете записаха едва един успех в турнира и 12 загуби, а на негово място беше назначен Пламен Константинов.

„Имах куража да поема отговорността, както направи и селекционерът на Сърбия Игор Колакович. След много тежкото световно първенство той заяви: „Вината е моя и аз подавам оставка“. Същото направих и аз след много лоши резултати в световната лига. Но смятам, че това е правилното. Така правят достойните – поемат отговорността, а не се оправдават с другите“, каза още италианецът. Плачи продължава да посещава България, тъй като дъщеря му Роберта вече втора година е студентка в Националната спортна академия.

Бившият селекционер на националите направи и интересен аналог между италианския и нашия начин на възприятие към треньора. „В Италия отношението на фенове, медии и клуб към един треньор е професионално – зависи изцяло от резултатите. Подкрепят те, докато те са добри. В България отношението е по-скоро емоционално. Като в любовта – много силно се обича и много силно се мрази. Това е част от човешкия опит, който натрупах тук. Но не бих заменил емоциите, които изпитах тук, за нищо на света“, добави специалистът.

Пълното интервю с Камило Плачи гледайте днес, 10 ноември, от 20,00 часа в предаването Sport7 по TV7.

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации