RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Карлсен и Ананд с равенство в четвъртата партия

Публикувано в: Шахмат
21:18, 12 ное 2014, Автор: , Преглеждания:35

Магнус Карлсен

Световният шампион Магнус Карлсен и претендентът Вишванатан Ананд завършиха реми в четвъртата партия от мача за световната шахматна корона, който се провежда в Сочи, информира БТА.

Магнус Карлсен, който игра с белите фигури, се съгласи на реми с индийския гросмайстор на 47-мия ход. Резултатът от мача е равен – 2:2 точки. Четвъртък е почивен ден, а петата партия от мача ще се играе на 14 ноември, като с белите фигури ще играе Вишванатан Ананд.

„В последните две партии аз играх откровено слабо, каза световният шампион Магнус Карлсен. Вчера и днес направих партии от средна класа. Това е много далеч от топ нивото. Не съм доволен от днешната си игра. В петък ще трябва да играя с черните фигури. Помня как се провалих с черните фигури вчера, за следващата партия трябва да бъда готов 100 процента“.

„Ако след първите два дни можеше да се определи фаворитът, то сега това е много сложно, каза Вишванатан Ананд. Сега всичко в нашия мач с Магнус е много объркано“.

Мачът в Сочи се провежда по класическата система в 12 партии, а при равен резултат – 6:6 точки, след последната партия ще се играе тайбрек. След всеки две партии е планиран почивен ден, а победителят в мача за световната титла по шахмат ще стане известен не по-късно от 27 ноември.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации