RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

300 милиона ще гледат боксовото шоу Пулев – Кличко

Публикувано в: Бойни
13:57, 15 ное 2014, Автор: , Преглеждания:75

Кличко и Пулев

Над 300 милиона души се очаква да гледат големия боксов мач в събота вечер в Хамбург, в който Кубрат Пулев ще опита да свали от трона шампиона Владимир Кличко.

Телевизионна картина ще бъде показана в 150 държави на петте континента, независимо от неудобния час за азиатските почитатели на спорта, пише „Труд“.

Германия и Украйна – двете страни, които имат Кличко за „свой“, са с общо население от приблизително 125 милиона. Там се очакват най-големите тв аудитории за дуела.

Но срещата ще се предава и във Великобритания, където боксът е много популярен, Италия, Франция, Испания, а и в Русия – страна, в която мачовете на Кличко бележат също сериозен тв рейтинг.

За първи път от години мач на украинеца ще върви и по HBO – платеният канал на бокса зад Океана. Това гарантира внушителна аудитория в САЩ, Централна и Южна Америка. Там шоуто на ринга ще започне в много приемлив час.

Двубоят в Хамбург вероятно ще отбележи абсолютен връх на гледаемост в световен мащаб към спортно събитие с главно действащо лице – българин.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации