RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Да продължиш напред!

Публикувано в: Бойни, Избрано, Коментар, Студентска Спортна Академия
18:54, 17 ное 2014, Автор: , Преглеждания:444

Кубрат Пулев

Да продължиш напред, когато си паднал тялом, не е лесно. Важното е никога да не падаш духом!

Да си горд от България в наши дни е колкото лесно, толкова и трудно, но името на Кубрат Пулев e име, което те изпълва с гордост и сълзи в очите. Име, което олицетворява един истински българин в цялата му прелест. Той не е само българин по име, по кръв, той е българин и по душа. Именно този дух ни липсва в днешно време, но този човек с главно ‘’Ч’’, успя да ни го възвърне. В залата да го подкрепят имаше стотици българи от целия свят, пропътували хиляди километри, за да са там, до него … до Българина, до Кобрата. И още милиони сънародници пред малкия екран, които изживяваха всяка една стотна, заедно с него, всяко едно помръдване, всеки поглед, всеки жест, нищо не бе за изпускане.

Моментът, в който този човек излезе на ринга е момент, в който оставаш без думи! Дъхът ти спира, тялото ти се парализира, не помръдваш, гледаш го само в очите през големия монитор в залата, през малкия екран, но дори и на хиляди километри се чувстваш все едно си там до него. Усещаш как бие сърцето му заедно с твоето, чуваш как диша тежко, настръхваш при химна, завладява те чувство на гордост, чувство за победа.

Победата за нас и него не дойде на ринга, в онзи пети рунд, когато нашият герой падна на земята, мачът приключи – нокаут, а след него и биенето на гонга се изпари и мечтата на нашето момче, но само за тогава, само в онзи миг, защото както каза той – ‘’Продължаваме напред, това, че сме загубили не означава, че сме се отказали, продължаваме напред. Българите сме много велик народ, да знаете. Българите никога не се предаваме, продължаваме напред!!!“

Да, паднахме на ринга, но победихме духом, духът ни надделя пред този на съперника, дух, който ни бе липсвал толкова много. Дух, който това златно момче ни го съживи за 20 минути.

Този човек е пример за подражание, пример как ние трябва да се държим с хората, които обичаме и как да отсяваме хората които не ни мислят доброто. Той издържа на всичко – на психологическите атаки, на нападките, на лошото държание към него, на егоизма и неспортсментвото на съперника, и още и още.

Той е нашият истински победител, той е нашата голяма гордост, каквото и да се каже и изпише по негов адрес ще е малко, но мисля че има две думи, които го описват най-добре и те са – Истински Българин.

Да продължиш напред, не е лесно, но пък за това ние си имаме него, а той си има нас, за да продължим напред, до следващата победа, защото ние сме българи, а българите, никога не се предават. Може много още да се пише за него, а ще се и пише още много за него.Но аз мога само да кажа, че съм горда с това, че съм Българка, горда съм, че има хора, като Пулев. Хора, българи, хора истински.

Благодарим ти, Кубрат!!! Благодарим ти за емоцията, която ни даде. Благодарим, че не се отказа от нас, че където и да ходиш, трибагреника е винаги с теб. Благодарим ти за всичко! Обещаваме ти, че и ние никога няма да те оставим сам в твоите, в нашите битки!

Ти си нашият ИСТИНСКИ Шампион!!!

РАЛИЦА ИВАНОВА

1 коментар

  1. Станислав казва:

    Супер!

Оставете коментар

Подобни публикации