RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пламен Константинов няма да вика Казийски

Публикувано в: Волейбол
21:49, 22 ное 2014, Автор: , Преглеждания:69

Пламен Константинов

Треньорът на националите по волейбол Пламен Константинов не планирал да вика в тима отново Матей Казийски през следващия сезон, довери човек от управата на федерацията.

Името на бившия ас на тима изплува пак, след като централата подкрепи искане към него от бившия му клуб „Славия“ за 180 000 евро, съобщава „Труд“.

Федерацията обяви, че ще наказва играчи, ако откажат да се явят в националния, пристигнат в лошо физическо състояние или не спазват дисциплината. Сред санкциите влиза и неиздаване на сертификат за игра в чужбина. Така бе съзряно целенасочено решение с мишена Казийски.

Мерките са съгласувани с Константинов, но известният с гордия си нрав бивш капитан на отбора е дал знак, че няма да повика Казийски втори път. Защото при първия това лято Матей дори не му се обадил да каже „не“.

Така без повиквателна няма да има и формален повод да се мисли за наказание на звездата на „Тренто“. Основната цел на новите мерки била да се търси максимално добро състояние – физическо и емоционално, за националите. България е домакин на европейско и на финалите във второто ниво на Световната лига.

Същевременно Драган Нешич е фаворит за нов треньор на жените. В момента сърбинът с български паспорт работи в румънския КСМ (Търговище) с помощник Атанас Лазаров. Очаква се същият тандем да поеме и националния.

Антони Йорданов, Труд

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации