RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Чепаринов и Стефанова завършиха надпреварата в Доха с победи

Публикувано в: Шахмат
14:21, 5 дек 2014, Автор: , Преглеждания:25

Иван Чепаринов

Българските гросмайстори Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова завършиха с победа на силния турнир по шахмат в Доха (Катар) с награден фонд 110 хиляди долара.

Чепаринов с черните фигури се наложи на 72-ия ход над арменеца Роберт Ховханисян в партията си от последния девети кръг на надпреварата. Така българинът завърши на 33-о място в класирането с актив от 5,5 точки.

Стефанова с белите принуди съперника си Гийермо Васкес (Парагвай) да се предаде на 26-ия ход. Така тя се нареди на 80-а позиция в крайното подреждане с 4,5 точки. Стефанова е пета в класирането при жените, за което заслужи 500 долара от наградния фонд. Най-добра при дамите беше грузинката Бела Хотенашвили с 5,5 точки.

Титлата и чек за 25 хиляди долара заслужи Ю Яни (Китай). Той единствен събра 7,5 точки, след като в решителната среща от последния кръг победи на 33-ия ход с белите фигури Владимир Крамник (Русия). Холандецът Аниш Гири завърши втори със 7,0 точки, а Крамник остана трети също със 7,0 точки, но с по-лоши допълнителни показатели.

В надпреварата участваха 154 шахматисти.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации