RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Нина Рангелова номер 1 в плуването за 2014-а

Публикувано в: Водни
13:00, 13 дек 2014, Автор: , Преглеждания:36

Нина Рангелова

210 плувци от 21 клуба от цялата страна започнаха своето участие в Държавното отборно първенство за мъже и жени в 25 метров басейн, информира БТА.

Състезанията се провеждат в басейна на Спортната палата в София. Сред публиката са и две от легендите на българското плуване – олимпийската шампионка Таня Богомолова и многократният първенец и рекордьор в маратонското плуване Петър Стойчев.

Състезанието беше открито днес в 9:30 сутринта с дисциплината 50 м. свободен стил при мъжете. До края на сутрешната сесия ще бъдат определени победителите в същата дисциплина при жените, както и на 50 м. гръб мъже и жени; 100 м. съчетано плуване мъже и жени; 100 м. бътърфлай мъже и жени; 200 м. бруст мъже и жени и 400 метра свободен стил мъже и жени. Шампионатът продължава и в неделя.

Малко преди започването на състезанията тази сутрин се състоя и церемонията за награждаване на 10-те най-добри плувци на България за 2014 година. На първо място беше избрана Нина Рангелова, втори Лъчезар Шумков, а трети Венцислав Айдарски. Почетните плакети на всички призьори връчи председателят на БФ Плуване Георги Аврамчев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации