RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Локомотив София ще строи нови игрища

Публикувано в: Футбол България
11:47, 20 дек 2014, Автор: , Преглеждания:152

Локомотив София

Обединеният спортен клуб “Локомотив” (Сф) планира изграждането на нови игрища с изкуствена настилка през 2015 г. Чакат се разрешителните от Столична община за строителството на три тенис корта и един футболен терен до стадиона в “Надежда”, пише вестник „Труд“.

Шефът на най-старото железничарско дружество в Европа Даме Стойков е амбициран да осигури на състезателите и жителите на околните квартали оптимални условия за спорт. По негова инициатива от почти две години се извършват активни ремонтни дейности на ст. “Локомотив”. Съоръжението получи отново лиценз за мачове от “А” група, отворени бяха реновираната зала в сектор А, модернизираният възстановителен център и открит басейн.

“Работим усилено за възраждането на спорта в “Локомотив” и е радостно, че децата започнаха да се връщат на стадиона и спортните ни клубове са пълни”, коментира Даме Стойков. На специално тържество той награди най-добрите в “Локомотив” за 2014 година. За спортист №1 бе избран европейският шампион по самбо за младежи Алекс Василев. Той е възпитаник на спортното училище в “Надежда”, възстановено неотдавна по инициатива на Даме Стойков и общинските власти.

Сред известните гости на тържеството бяха кметът на район “Сердика” Тодор Кръстев и бившият шеф на баскетболната федерация Атанас Тонев.

По традиция беше излъчена десетка на годината в “Локомотив”. Като подгласници на победителя в нея влизат Александър Лазаров (карате), Елина Сандолова (волейбол), Иван Стойков (джудо), Кирил Георгиев (шахмат), Кристина Драганова (тенис на маса), Михаела Николова (бокс), Мирослав Дебренлиев (самбо), Розалия Пайчева (бокс) и Тодор Василев (силов трибой).

“Локомотив” награди също заслужили ветерани и ръководители, като отбеляза 60-ата годишнина от първите медали за клуба от голямо първенство. Те са бронзови и са спечелени от женския национален отбор с шест локомотивки в състава от Евро ’54 в Белград.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации