RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Благой Найденов е най-добър млад спортист за 2014 година

Публикувано в: Български таланти, Избрано
15:48, 22 дек 2014, Автор: , Преглеждания:70

Blagoy_Naydenov_boks_2014
Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов бе определен за най-добрия млад спортист за годината в анкетата на специализирания сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg.

Анкетата се провежда за четвърта поредна година като в нея участваха спортни журналисти, а церемонията по награждаването се проведе в столичния хотел Sense.

Благой Найденов събра 640 точки в допитването и категорично бе определен за номер 1. Той получи спортна екипировка от Asics и ваучери за пазаруване от „Зора“, които му бяха връчени от председателя на БОК Стефка Костадинова.

По този начин младият ни боксьор изпревари голямата ни баскетболна надежда Александър Везенков, който остана втори с актив от 428 точки. Въпреки това баскетболистът може да се похвали с факта, че за трета поредна година той намира място в топ 3, което не е постигано от никой друг до този момент.

Призовата тройка се допълва от олимпийския шампион във вдигането на тежести от младежката олимпиада в Нанджинг Божидар Андреев, който завърши на трето място с 420 пункта, а четвърта остана олимпийската ни шампионка по спортна стрелба Лидия Ненчева.

Топ 10 се оформи от младите ни таланти Душко Благовестов (бокс), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Алберт Попов (ски), Георгия Кадоглу (плуване) и Радослав Цонев (футбол).

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации