RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Щефан Крафт с първа победа в „Четирите шанци“

Публикувано в: Зимни, Ски Скокове
22:47, 29 дек 2014, Автор: , Преглеждания:42

Щефан Крафт

Австриецът Щефан Крафт записа първа победа в кариерата си на турнира „Четирите шанци“, след като надви своя близък приятел и сънародник Михаел Хайбьок в Оберстдорф.

Крафт направи два отлични опита под обилния снеговалеж над шанцата, за да спечели 291.9 точки при скокове на 136.5 и 129 метра. Неговият съквартирант по туровете Хайбьок също беше изключително близо до успеха и дори направи по-добри опити от Крафт, но корекцията го избута до втората позиция. Той скочи на 137.5 метра в първото си спускане и на 132.5 във второто.

Все пак резултатът от 285 точки беше напълно достатъчен, за да бъде победен останалият на трето място словенец Петер Превц.

Хайбьок води в генералното класиране за световната купа с актив от 513 точки, като австриецът има точка аванс срещу норвежеца Андерс Фанемел. Чехът Роман Коуделка е трети с актив от 506 точки.

Турнирът „Четирите шанци“ продължава в четвъртък, като домакин на втория състезателен ден ще бъде германския зимен курорт Гармиш-Партенкирхен. Следват състезания в австрийските Инсбрук и Бишофсхофен.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации