RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Страхотно седмо място за българската щафета в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
17:57, 8 яну 2015, Автор: , Преглеждания:122

Димитър Герджиков

Мъжката щафета по биатлон на България се представи отлично в състезанието на 4 по 7.5 км 4-ия кръг от календара на Световната купа в германския зимен център Оберхоф, пише сайтът Sporta.BG.

Родният квартет в състав Иван Златев, Димитър Парталов, Владимир Илиев и Димитър Герджиков завърши на престижното седмо място в изключително тежките условия по трасето, които дори провокираха отлагане на старта на надпреварата с около час.

Българите използваха общо 13 допълнителни патрона (Златев – 6, Парталов – 1, Илиев – 4 и Герджиков – 2), но не допуснаха да завъртят нито една наказателна обиколка, като единствено Златев на първи пост на два пъти се наложи да презарежда с три патрона.

Най-прецизен на огневия рубеж бе Парталов, презаредил само веднъж от положение легнал, като в крайна сметка на последен пост Герджиков успя да удържи аванса на българите пред Канада и да финишира на 7-мо място.

Родните биатлонисти завършиха с 4:45.6 минути пасив спрямо победителите Русия, които пресякоха финалната линия след 1 час и 15 минути. Квартетът на „сборная“ бе в състав Евгени Гараничев, Тимофей Лапшин, Дмитрий Малишко и Антон Шипулин, като само на трети пост се наложи наказателна обиколка.

Шипулин обаче удържа финалния устрем на легендарния норвежец Оле Ейнар Бьорндален и съхрани аванса на Русия, осигурявайки победата с 2.3 секунди аванс пред втората щафета – Норвегия в състав Ветле Шастад Кристиансен, Александер Ос, Йоханес Тингнес Бьо и Бьорндален.

На трета позиция се наредиха французите с пасив от 92 секунди – Симон Фуркад, Жан Гийом Беатрикс, Симон Дестийо и Куентин Филон Майле, като те също направиха допълнителна обиколка.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации