RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

След двугодишна пауза Нойройтер отново с победа във Венген

Публикувано в: Зимни, Ски
15:39, 17 яну 2015, Автор: , Преглеждания:45

Феликс Нойройтер

Феликс Нойройтер спечели победата на слалома в швейцарския курорт Венген, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Германската звезда завърши на пето място в първия манш, но във втория даде второ време и това се оказа достатъчно, за да запише втори успех за този сезон, спирайки хронометрите на една минута и 46,93 секунди. За Нойройтер това е общо 11-а победа в кариерата и втори успех във Венген след 2013-а.

Италианецът Стефано Грос затвърди силната си форма, след като финишира на втора позиция с изоставане от 20 стотни. Норвежкият талант Хенрик Кристоферсен приключи трети с пасив от 44 стотни.

Французинът Алекси Пинтюро се нареди четвърти, а руснакът Александър Хорошилов отново впечатли, приключвайки пети. Лидерът от първия манш – Матиас Харгин (Швеция), се провали във второто си спускане и завърши шести.

Австриецът Марсел Хиршер отпадна в първия манш, но въпреки това остава начело в Световната купа с актив от 836 точки. Шетил Янсруд (Норвегия) е втори с 624, а Нойройтер вече е трети с 542.

Германецът поведе в битката за малкия кристален глобус с 420 пункта, изпреварвайки Хиршер, който е с 376.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации