RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Изключителна драма на масовия старт при мъжете в Руполдинг

Публикувано в: Биатлон, Зимни
17:33, 18 яну 2015, Автор: , Преглеждания:93

Зимон Шемп

Зимон Шемп спечели изключително драматична победа в масовия старт на 15 километра в германския зимен център Руполдинг, валиден за Световната купа по биатлон.

Представителят на домакините взриви трибуните, след като стигна до третия си успех в кариерата, завършвайки на първо място след фотофиниш. Германецът преодоля дистанцията за 35,42,8 минути, а във финалния спринт влезе в битка с Куентен Фийон Майе и Михал Шлесингър.

И тримата приключиха по едно и също време, но фотофинишът показа, че Шемп е бил по-бърз от съперниците си. По този начин французинът завърши втори, регистрирайки най-добро класиране в своята кариера, а чехът се задоволи с третата позиция. И тримата състезатели финишираха надпреварата без допусната грешка на огневия рубеж.

С по един пропуск норвежците Емил Хегле Свендсен и Оле Ейнар Бьорндален завършиха съответно четвърти и пети с пасив от по 2 секунди, а шестицата бе затворена от руснака Антон Шипулин, сбъркал на три пъти в стрелбата си.

Българското представяне днес не бе от най-добрите, но и ние се поглезихме доста с последните успехи на нашите момчета. Красимир Анев остана 27-и с две грешки още при първото си посещение на рубежа, а Владимир Илиев приключи 30-и с пет пропуска.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации