RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шемп с трети пореден успех в Световната купа по биатлон

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:16, 24 яну 2015, Автор: , Преглеждания:73

Зимон Шемп

Германецът Зимон Шемп спечели трета поредна победа в Световната купа по биатлон, след като триумфира и на преследването на 12,5 километра в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Шемп направи две грешки в стрелбата си, но въпреки това завърши на първо място след страхотен финален спринт. Германецът приключи за 31,27,9 минути и записа своята пета победа в кариерата.

Само на една стотна зад Шемп финишира австриецът Зимон Едер, който направи един пропуск на огневия рубеж. Трети приключи руснакът Евгений Гараничев, който също свали 19 мишени, но остана на 1,1 секунди от Шемп.

Ветеранът Оле Ейнар Бьорндален даде 20 точни изстрела, но силите не му стигнаха и той се задоволи с четвъртото място с пасив от 1,9 секунди. Мартен Фуркад с 20 от 20 се изкачи до петата позиция, тръгвайки едва от 25-о място.

Българинът Владимир Илиев нямаше ден на стрелбището и направи седем грешки, което го смъкна от 14-а до 32-а позиция. Красимир Анев не стартира днес.

Мартен Фуркад остава начело в генералното класиране с 572 точки, Зимон Шемп е втори с 549, а Антон Шипулин е трети с 535.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации