RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Норвегия спечели мъжката щафета в Антхолц, България на 16-о място

Публикувано в: Биатлон, Зимни
14:35, 25 яну 2015, Автор: , Преглеждания:58

Норвегия

Мъжката щафета на България завърши на 16-о място в състезанието на 4 по 7,5 километра от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Иван Златев, Антон Синапов, Димитър Парталов и Владимир Илиев преодоляха трасето за 1:21:20.7 час след три наказателни обиколки и 15 допълнителни патрона. Лош ден при стрелбата от положение прав имаше Синапов на втори пост, в който той направи трите наказателни обиколки.

Така в отсъствието на болния лидер на състава Красимир Анев българите завършиха на 5:44.0 минути зад световния шампион Норвегия, който спечели щафетата в състав Оле Ейнар Бьорндален, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Емил Хегле Свендсен, които не допуснаха наказателна обиколка и използваха само пет допълнителни патрона, за да финишират за 1:15:36.7 час.

Втори на 16.4 секунди се нареди квартетът на Германия без грешка и със седем допълнителни патрона, а трети на 42.0 секунди завърши тимът на Франция с пет допълнителни патрона. Олимпийският шампион от Сочи 2014 Русия остана шести на 58.5 секунди, също без наказателна обиколка и със само пет допълнителни патрона.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации