RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Чепаринов и Стефанова с победи в седмия кръг в Гибралтар

Публикувано в: Шахмат
12:50, 3 фев 2015, Автор: , Преглеждания:50

Антоанета Стефанова

Българските гросмайстори Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова постигнаха победи в седмия кръг на 13-ото издание на шахматния Фестивал в Гибралтар.

Защитаващият титлата си от миналия сезон Чепаринов надделя с черните над Григорий Опарин от Русия и с актив от 5,5 точки заема 13-ото място във временното класиране.

Вицешампионката при жените от 2008 година Стефанова пък спечели с белите срещу Андрес Гереро Варгас (Венецуела) и е 47-а с 4,5 точки.

Водачът в схемата Веселин Топалов записа реми с белите срещу Александър Лендерман (САЩ). Така той вече е 14-и в подреждането с 5,0 точки. Едноличен лидер е Хикару Накамура (САЩ) с 6,5 точки.

В осмия кръг Чепаринов ще играе с белите срещу Пендяла Харикришна (Индия), Стефанова ще срещне с черните Матеуш Бартел (Полша), Топалов ще се изправи с черните срещу Вънцзюн Цзю (Китай).

В надпреварата, която се провежда в десет кръга по швейцарската система и ще завърши утре, участват 253 шахматисти. Победителят при мъжете ще заработи 20 хиляди лири, а шампионката при дамите ще вземе 15 хиляди.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации