RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Топалов с нов успех в Гибралтар

Публикувано в: Шахмат
14:12, 4 фев 2015, Автор: , Преглеждания:41

Веселин Топалов

Веселин Топалов постигна победа в осмия кръг на 13-ото издание на шахматния Фестивал в Гибралтар.

Българският гросмайстор се справи с черните фигури с Вънцзюн Цзю (Китай). Така Топалов, който е поставен под номер 1 в схемата с ЕЛО 2800, увеличи актива си на 6,0 точки и се изкачи на осмо място във временното подреждане.

Защитаващият титлата си от миналата година Иван Чепаринов стигна до реми с белите срещу Пендяла Харикришна (Индия) и също с 6,0 точки е 16-и заради по-слаби допълнителни показатели.

Антоанета Стефанова, вицешампионка при жените от 2008 година, допусна поражение с черните от Матеуш Бартел (Полша) и падна на 75-а позиция с 4,5 точки. Едноличен лидер е Хикару Накамура (САЩ) със 7,5 точки.

В предпоследния девети кръг Топалов ще играе с белите срещу И Вей (Китай), Чепаринов ще срещне с черните Ейлон Накар (Израел), а Стефанова ще се изправи с белите срещу Робърт Белин (Англия).

В надпреварата, която се провежда в десет кръга по швейцарската система и ще завърши утре, участват 253 шахматисти. Победителят при мъжете ще заработи 20 хиляди лири, а шампионката при дамите ще вземе 15 хиляди лири.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации