RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Райхелт донесе нова световна титла на Австрия в Бийвър Крийк

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
21:33, 5 фев 2015, Автор: , Преглеждания:100

Призовата тройка

Ханес Райхелт донесе второ злато на Австрия на Световното първенство по ски в американския зимен център Бийвър Крийк. Във вторник Анна Фенингер стана шампионка в Супер Джи при дамите.

Райхелт триумфира в днешния супергигантски слалом, след като спря хронометрите на една минута и 15,68 секунди. По този начин австриецът добави световната титлата в колекцията си, след като преди две години се бе задоволил със среброто в тази дисциплина в Гармиш Партенкирхен.

Голямата сензация поднесе Дъстин Куук, който завърши на второ място. Канадецът стартира с номер 28, но въпреки това успя да грабне среброто, изоставайки със само 11 стотни от Райхелт.

Французинът Адриен Тео бе последният, качил се на почетната стълбичка, завършвайки с пасив от 24 стотни. За Куук и Тео това са първи отличия в кариерата им на световни шампионати.

Норвежецът Шетил Янсруд и австриецът Матиас Майер разделиха четвъртата позиция с изоставане от 27 стотни, а шестицата затвори Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), приключил на 37 стотни от Райхелт.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации