RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Йорданова и Анев осми в единичната щафета в Нове Место

Публикувано в: Биатлон, Зимни
19:01, 6 фев 2015, Автор: , Преглеждания:70

Красимир Анев

Емилия Йорданова и Красимир Анев завършиха на 8-о място в единичната смесена щафета в Нове Место (Чехия), старт от Световната купа по биатлон.

В новата дисциплина, в която по един състезател от двата пола, бягат по два пъти, нашите завършиха с време 38:16.0 минути или на 2:32.7 минути от победителя Русия. Нашите направиха две допълнителни обиколки – по веднъж Анев и веднъж Йорданова, а също така използваха и 13 допълнителни патрона.

Яна Романова и Алексей Волков донесоха победата на Русия с време 35 минути, 43.3 секунди и използваха пет допълнителни патрона. На 2-о място останаха норвежците, за които участваха Марте Олсбу и Хенрик Л’Абе-Лун. Скандинавците изостанаха на 21,5 секунди от победителите и се наложи да заредят 3 пъти допълнително. Трети останаха украинците в състав Юлия Джима и Артьом Тишченко, завършили на 24.6 секунди и с използването на 8 патрона.

Това беше първото официално състезание под егидата на ИБУ в този му формат. Иначе на Коледа на стадиона на Шалке в Гелзенкирхен се провежда такова състезание в няколко поредни сезона.

Във всеки отбор участват по двама биатлонисти- един мъж и една жена, които бягат по два поста с два огневи рубежа. Всеки етап от състезанието се състои от два кръга с изключение на третия, когато мъжете само се състезават в дистанция 1,5 километра.

Със стартов номер 16 Емилия Йорданова беше 4-а след първата стрелба, но след втората изостана чак до 11-о място. Едва след втората стрелба на Красимир Анев българската щафета успя да заеме 8-ото място от 20 участващи нации

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации