RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

С пари или без – никога няма да останеш сам!

7MDM1534
В неделя бях част от едно уникално събитие. Събитие и кауза, които преспокойно могат да се определят като грандиозни. Всичко това се случва за първи път в историята на родния спорт. Моля историята и статистиките да ме опровергаят и извинят, ако бъркам, но причината се крие в крехката ми възраст…

Напълно умишлено изчаках да отминат няколко дни, за да поутихнат емоциите в мен, а да започна да пиша ме провокираха снимки, които разглеждах от неделния ден.
Разбира се е ясно, че става въпрос за благотворителния мач за спасяването на БК Левски. Срещата излезе от образа на благотворителен мач и се превърна в благородна и достойна кауза, която обедини 10 000 души от цялата страна и ги превърна в едно цяло. Внушителният брой хора с различни души, съдби, пристрастия, хора на най-различна възраст от малки до големи и още много други фактори, се превърнаха и изглеждаха като един. Те изпълниха „Арена Армеец“, за да помогнат,  да допринесат и спасят най-голямото име не само в баскетбола, но и във всички спортове.

7MDM2118

Заедно с най-верните и върли привърженици на „синия“ клуб във всичките му формации, имаше и такива, които просто болеят за тези момчета, изпаднали в това тежко положение. Защото както това се случи днес на Левски, така никой тим не е застрахован, че няма да изпадне в същата ситуация особено в България…
Всички тези хора дойдоха да подкрепят и заявят, че няма да позволят „вековният“ отбор да умре. Благородната кауза за пореден път доказа, че можем да сме единни, да бъдем едно цяло, една задружна и достойна нация.

Всичко, което видях и от което бях част беше нещо уникално и изключително! Това за мен бе един достоен пример от който всички можем да се поучим. Сигурна съм, че подкрепата и любовта, които получиха Тити Папазов и компания са най-ценното и то не може да се купи с пари. „Малки“ и „големи“ показаха, че дори и без пари има друго, което е много по-важно, а именно това, че хората никога няма да изоставят и винаги ще отделят от личните си средства, за да помогнат на всеки представител на родния спорт.

EMO_2917

Неделният 15-ти февруари се превърна в един невероятен празник за фенове и спортисти, обединени от една кауза. Кауза, която ги превърна в непобедима армия. Всички бяха дошли с единствената цел да помогнат, нямаше грозни сцени, димки или пиратки, имаше само подкрепа, любов и солидарност. Аз не съм фен или симпатизант на нито един от „вечните съперници“, но дори и да бях пак бих подкрепила който и да било от двата тима, ако изпадне в това тежко положение, защото никой отбор не заслужава това. Смятам, че в такива обстоятелства няма „сини“ и „червени“, а на първо място са родните състезатели и българския спорт.

Винаги най-важен е спортът, удоволствието и емоцията от играта, които не могат да се сравнят с нищо. След него са всички клубни пристрастия и т.н.

Благодарна съм, че имах възможността да бъда част от това събитие, от тази достойна кауза и да допринеса макар и с малко за спасяването на един от символите в родния спорт. Едно нещо със сигурност разбрах в неделя, а то е, че каквото и да се случи, с клубни пристрастия или без – 10 000 души в „Арена Армеец“ и още много пред телевизонните екрани доказаха, че българският спорт никога няма да остане сам!

Автор: Зорница Георгиева

Снимки: Sportal.bg

1 коментар

  1. George Vishegonov казва:

    защо в България журналистите продължават да не дават информация за такива като мен извън страната, как мога да помогна. Къде и на коя сметка да изпратя или преведа пари. 10.000 напълниха залата и вярвам че са дали някой и друг лев, а колко такива като мен въпреки желанието да помогнем оставаме настрана. Драги журналисти мислите ли че ще започна да се ровя в интернет и да търся къде да пратя пари. МНОГО ТРУДНО а и НЕЖЕЛАТЕЛНО. В света между редовете се поставя линка за това къде и как да се изпратят пари. Но разбира се така е в цивилизованите страни и практика в НОРМАЛНАТА журналистика.

Оставете коментар

Подобни публикации