RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пламен Киряков: Учудвам се как Левски взима лиценз

Публикувано в: Футбол България
12:12, 20 фев 2015, Автор: , Преглеждания:86

Пламен Киряков

Прокуристът на Черноморец Пламен Киряков бе категоричен, че няма да бъдат правени повече отстъпки към Левски за дълга по трансфера на Пламен Димов. Бранителят премина на „Герена“ през зимата на 2013 година, като за правата му трябваше да бъдат платени 300 хиляди лева.

„Акулите” получиха половината от сумата, но останалата не бе преведена от сините, макар на няколко пъти двете ръководства да водиха разговори за изплащането й.

„Мисля, че е крайно време да има някакви последствия по въпроса. БФС трябва да направи нещо. Учудвам се как Левски взима лиценз, при положение че не са ни платили. Просто си нямам идея… Вече не сме готови на никакви компромиси. Нямаме намерения да разсрочваме дълга и затова не предвиждаме да водим преговори с ръководството им. Искаме сумата да бъде платена накуп и то възможно най-скоро. Освен това от Левски въобще не са ни търсили, за да говорим по повод дълга. Преди време говорихме по въпроса, но дотам, нямаше никакви резултати след това. Мисля, че този път, ако искат да вземат лиценз, трябва да платят дълга към Черноморец“, обясни Пламен Киряков пред „Тема Спорт“.

Собственикът на Левски Тодор Батков пък онзи ден призна, че на сините е необходима сума в порядъка на 1,2-1,3 милиона лева, за да покрие изискванията за евролиценз. В нея влизат и 130 хиляди лева дълг към Локо Пд по трансфера на защитника Аймен Белаид, 30 хиляди лева на Берое за Пламен Крумов и още 30 хиляди лева на Ботев Пд за Луис Педро. Освен това сините имат да дават пари и на холандския АДО Ден Хааг от продажбата на Гари Родригес.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации