RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шифрин с победа на слалома в Марибор

Публикувано в: Зимни, Ски
15:53, 22 фев 2015, Автор: , Преглеждания:29

Микаела Шифрин

Световната шампионка Микаела Шифрин спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Марибор.

19-годишната Шифрин водеше убедително след първия манш и след солидно второ спускане стигна до успеха с общо време от 1:39,12 минута. За нея това е трета победа в слалом за сезона от Световната купа и общо 13-а в кариерата.

Втора, на 1.03 секунда, се нареди Вероника Велес-Зузулова (Словакия), а трета, на 1.05 секунда, е Шарка Страхова (Чехия).

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Тина Мазе (Словения) пропусна врата и отпадна във втория манш. Вчера тя отпадна в броени врати преди финала на първия манш на гиганския слалом пред родна публика.

В класирането за малката Световна купа в дисциплината слалом води Шифрин с 479 точки, пред Фрида Хансдотер (Швеция) с 449 и Тина Мазе с 374.

В генералното подреждане за Големия Кристален глобус лидерка е Мазе с 985. Втора е защитаващата трофея си от миналия сезон Анна Фенингер (Австрия) с 901, а трета е Шифрин със 750.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации