RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Григор: Не исках да играя три сета, но съм щастлив, че завърших по този начин

Публикувано в: ATP, БГ Тенис, Тенис
09:59, 25 фев 2015, Автор: , Преглеждания:75

251899b5Uc5450b6b1a50c597082928d433348b97
Пресконференцията на Григор Димитров след победата над Филип Крайнович с 6-3; 7-5; 6-0 на турнира в Акапулко предизвика голям интерес за местните медии. Ето и най-интересните отговори на българина:

„Щастлив съм, че съм отново тук. Имам чудесни спомени и се чувствам така, сякаш винаги играя добре в Акапулко. Беше странен мач. Условията за игра не бяха лесни, а и ние се познавахме много добре. В края на втория сет изиграх много слаб сервис гейм. С началото на третия все едно мачът започна отново. Не исках да играя три сета, но съм щастлив, че завърших по този начин“, заяви шампионът от миналата година.

Той призна, че изпитва вълнение от факта, че е в Мексико, за да защитава титлата си. Имало напрежение, но то е приятно: „Чувствам пеперуди в стомаха, но това не ме сковава“. Според Гришо няма лесни съперници в турнира и не мисли отсега за евентуален финал срещу водача в схемата Кей Нишикори.

„Скокът от скалите беше уникално изживяване. Това беше нещо много по-различно от всичко, което бях правил. Отгоре изглеждаше доста страшно. Видях спорта от един различен ъгъл“, разказа още българинът.

За новата си ракета Григор не каза нищо по-различно от това, което заяви в Ротердам - Бил в процес на смяна на ракетата, но имал изисквания и трябвало време да бъдат изпълнени. Не бързал, защото това било важно решение за бъдещето на неговата кариера.

Междувременно стана ясен и следващият съперник на хасковлията. Това е квалификантът Райън Харисън, който се наложи над сънародника си Доналд Йънг след 4-6; 6-2; 4-2 и отказване на Йънг.

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации