RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Йохауг с трета световна титла във Фалун

Публикувано в: Зимни, Ски-Бягане
17:42, 28 фев 2015, Автор: , Преглеждания:70

Йохауг

Терезе Йохауг от Норвегия спечели титлата в старта на 30 километра масов старт по ски-бягане класически стил на Световното първенство по ски-северни дисциплини в шведския зимен център Фалун, информира БТА.

Йохауг триумфира с време 1:24:47,0 час и завоюва третия си златен мадал от шампионата след тези в скиатлона и щафетата на 4 по 5 километра.

Норвежката поведе в надпреварата още след седмия километър и получи флага на страната си километър преди финала под аплодисментите от публиката.

Защитаващата титлата си Марит Бьорген (Норвегия) остана втора на 52.3 секунди. Трета завърши Шарлоте Кала (Швеция) с пасив от 1:31.6 минута.

Терезе Йохауг вече има седем световни титли в кариерата си. Бьорген завършва шампионата с два златни (спринт и щафета) и един сребърен медал, а Кала завоюва четири отличия пред родна публика – злато на 10 км, сребро с щафетата и бронз в скиатлона.

Норвегия вече има девет титли от първенството и с четири сребърни и четири бронзови медала води в класирането след 18 от 21 старта. Германия е с 5-1-1, а Швеция с 2-5-1.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации