RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Изцяло австрийски подиум на спускането в Гармиш

Публикувано в: Зимни, Ски
00:24, 1 мар 2015, Автор: , Преглеждания:50

Австрия

Ханес Райхелт спечели спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Австриецът, който е световен шампион в супергиганския слалом, финишира за 1:11.90 минута. Това беше 10-а победа в кариерата за Световната купа и трета за сезона за 34-годишния ветеран.

Спускането беше отлагано на няколко пъти заради гъста мъгла, а накрая организаторите намалиха дължината на трасето.

Втори на една стотна от секундата остана друг австриец Ромед Бауман. Олимпийският шампион в дисциплината от Сочи’2014 Матиас Майер се нареди трети на 24 стотни. Така за втори път за сезона трима представители на Австрия попадат в призовата тройка в спускане след Заалбах преди седмица.

Лидерът в класирането за Световната купа в дисциплината Шетил Янсруд (Норвегия) остана едва 19-и. Лидерът в класирането за Световната купа Марсел Хиршер от Австрия не участва в надпреварата днес. Той води в подреждането за големия кристален глобус с 1028 точки. Втори е Янсруд с 924, а трети – Aлекси Пинтюро (Франция) с 699.

Янсруд е начело в класирането за малката световна купа с 469 точки. След него са Ханес Райхел с 385 и Доминик Парис (Италия) с 357.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации