RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ремонтират „Тича“ за 4 милиона

Публикувано в: Футбол България, Черно море
11:06, 3 мар 2015, Автор: , Преглеждания:54

Тича

Един от собствениците на Черно море Марин Митев потвърди, че клубният стадион на моряците „Тича“ предстои да претърпи основен ремонт и да придобие един далеч по-приветлив вид, съобщава „Тема Спорт“.

Както е известно, в момента съоръжението на варненци е сред най-амортизираните в А група, а гостуващите отбори често се оправдават за загубите си с лошия терен. Предстои обаче на това да бъде сложен край.

Митев обясни, че Черно море е законно пребиваващ на „Тича“ едва от година и половина. Преди това стадионът бе собственост на министерството на отбраната, а сега е даден на клуба под формата на концесия.

„В момента работим по програма „Джесика“ за осигуряването на 4 млн. лева за ремонт на стадиона“, разкри Митев.

Той също така обясни и какво точно предвижда ремонтът.

„Ще направим осветление, защото вече ще ни изхвърлят от А група, ако нямаме осветление на стадиона. Освен това ще се подмени теренът, както и всички седалки. Също така ще се изградят нови тоалетни, битова сграда и козирка. Трябва да се вместим в тези 4 млн. лева. Може би без битовата сграда“, каза още босът на моряците.

По неговите думи към момента възможностите на „Химимпорт“ са такива, че може да осигурява бюджет за Черно море от 4,5 млн. лева на година. До момента за 10 години дружеството е инвестирало във футболния клуб над 50 млн., тъй като в отделни години бюджетът е достигал и до 6 млн.

„Анализът, който сме направили, е, че тези пари осигуряват присъствието на Черно море в средата на таблицата на А група. Ако един клуб у нас има бюджет под 2 млн., изпада от елита, а ако разполага с над 10 милиона, може да си мечтае за Шампионска лига. Такива са възможностите на този етап. Идеята е градът да си има футболен клуб с нормално присъствие в А група“, допълни Марин Митев.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации