RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Илиев осми в спринта на Световното, триумф за Бьо!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:22, 7 мар 2015, Автор: , Преглеждания:189

Владимир Илиев

Владимир Илиев се представи изключително силно в спринта на Световното първенство по биатлон в Контиолахти, Финландия, след като финишира на осмо място.

Българинът направи само един пропуск на стрелбището – при легналия, а на прав бе „чист“, което му осигури изключително престижната осмата позиция. Владо остана на 40,2 секунди от Йоханес Тингнес Бьо.

Норвежецът се превърна в най-младия световен шампион, след като свали девет от мишените си и преодоля дистанцията от 10 километра за 24,12,8 минути.

Среброто изненадващо бе взето от канадеца Нейтън Смит, който също направи само една грешка, но изостана с 12,1 секунди от победителя.

Семейство Бьо заслужи още едно отличие, след като Тарей финишира трети с пасив от 25,3 секунди след стрелба 10 от 10.

Симон Фуркад от Франция остана четвърти, а шестицата допълниха Ерик Лесер (Германия) и Евгений Гараничев (Русия). Мартен Фуркад и Емил Хегле Свендсен разочароваха, приключвайки съответно на 12-а и 36-а позиция.

Красимир Анев допусна три грешки на „прав“ и това го прати на незавидното 52-о място. Със седем свалени мишени Иван Златев е 57-и. По този начин двамата българи се класираха за преследването.

Антон Синапов даде 7 точни изстрела и финишира на 76-о място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации