RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Владо Илиев остана на крачка от медал в преследването

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
16:13, 8 мар 2015, Автор: , Преглеждания:85

Владимир Илиев

Владимир Илиев записа ново прекрасно представяне на Световното първенство по биатлон в Контиолахти (Финландия).

Българинът, който стартира от 8-а позиция, имаше изключителен шанс да се пребори за медал в днешното преследване на 12,5 км. След третата стрелба Илиев се движеше на 3-о място във временното класиране. На последната обаче Владо пропусна да събори последната мишена и това на практика го лиши от отличие. Илиев излезе 5-и от огневия рубеж и до края на състезанието бе изпреварен само от легендарния норвежец Оле Ейнар Бьорндален.

По този начин нашето момче финишира на 6-о място в крайното класиране в преследването, на 45,9 секунди от шампиона Ерик Лесер от Германия, който потегли 5-и по трасето и не допусна нито една грешка в стрелбата и премина дистанцията за 30:47.9 минути. За 20-годишния германец това е първа победа за Световната купа в кариерата.

Владимир Илиев изравни най-доброто си постижение в старт от Световната купа – 6-о място в спринта на 10 км в Поклюка на 13-и декември 2012 година.

Втори остана Антон Шипулин от Русия, който стартира от 18-а позиция, допусна 1 грешка в стрелбата и остана на 17,0 секунди от първото място. Опитният норвежец Тарей Бьо (1 грешка в стрелбата) стигна до трето бронзово отличие на световното първенство, след като и днес финишира на 3-а позиция на 18,7 секунди.

Красимир Анев стартира 52-и, допусна 5 грешки на огневия рубеж още в първите 2 стрелби и в крайна сметка финишира 49-и на 4:22.5 минути от победителя. Иван Златев стартира 57-и, допусна 7 грешки на стрелбището и финишира на 59-о място със 7:17.5 минути изоставане от първата позиция от общо 60 стартирали.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации