RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Николай Гигов подготвя ремонт на стадион „Локомотив“

Публикувано в: Футбол България
12:43, 10 мар 2015, Автор: , Преглеждания:127

Николай Гигов

Стадион “Локомотив” в София ще има първото си електронно табло. Това е част от плановете на собственика на “железничарския” клуб Николай Гигов за подобрения на съоръжението в квартал “Надежда”, пише “24 часа”.

Освен това се преговаря с австрийска фирма за поставяне на осветление и обособяване на специален сектор за агитката на “червено-черните”.
Планира се информационното табло да бъде поставено още през настоящия сезон. От откриването на стадион “Локомотив” през 1985 г. в сегашния му вид такова не е имало. Таблото ще бъде поставено по средата на сектор “В”, на мястото, където преди години със сменящи се железни цифри бе показван резултатът от мачовете.

Намерението на Гигов да уреди стадиона, който се води държавно-публична собственост, с осветление, е за по-нататък. В момента вървят преговорите с евентуалния австрийски изпълнител на обекта, а работата може да бъде започната през лятото.

В същото време след преговори на ръководството с феновете на “Локо” е решено да се направи обособен сектор за агитката на “железничарите”. Той ще се намира в противоположния край на “клетката” за привържениците на гостуващия тим. Работата по този проект предстои да стартира скоро.

Мащабните планове на собственика на “Локо” (Сф) за подобрения на стадиона в “Надежда” включват и подмяна на тревното покритие на терена.
След края на сезона сегашните чимове ще бъдат извадени. В момента се уточнява с какви нови да бъдат заменени. Очаква се новото тревно покритие да е от най-модерните. Така през следващия сезон “Локо” ще играе мачовете си на един от най-добрите терени у нас. Старите чимове ще бъдат прехвърлени на помощното игрище в “Надежда”.

Оставете коментар

Автор

24 часа

Подобни публикации