RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Злато за Германия и в мъжката щафета, България с 16-о място

Публикувано в: Биатлон, Зимни
20:08, 14 мар 2015, Автор: , Преглеждания:72

Германия

Мъжката щафета на Германия спечели титлата на 4 по 7.5 км на Световното първенство по биатлон в Контиолахти (Финландия). Това е втори пореден успех за немците, след като вчера Бундестимът взе златото и при дамите.

В отбора на Германия бяха световният шампион в преследването Ерик Лесер, Даниел Бьом, Арнд Пайфер и Зимон Шемп. Те изминаха дистанцията за 1:13:49,5 час и използваха само 3 допълнителни патрона.

Защитаващият титлата си тим на Норвегия – Ейнар Бьорндален, Тарей Бьо, Йоханес Бьо и Емил Хегле Свендсен, остана на второ място с пасив от 15.4 секунди и с 6 допълнителни патрона.

Франция спечели бронзовите отличия. Отборът воден от звездата Мартен Фуркад завърши на 33.6 секунди след победителите и използваха 4 допълнителни патрона.

България, в състав Красимир Анев, Иван Златев, Владимир Илиев и Димитър Герджиков завърши на 16-о място на 3:40.0 минути след победителите с една наказателна обиколка и 13 допълнителни патрона. Българският тим можеше да завърши и на по-предно класиране, но на последен пост Герджиков въртя наказателна обиколка.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации