RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Канадец триумфира в последното Супер Джи за сезона

Публикувано в: Зимни, Ски
15:54, 19 мар 2015, Автор: , Преглеждания:30

Ски

Канадецът Дъстин Куук спечели последния супергигантски слалом за сезона. На пистата в Мерибел той изпревари Шетил Янсруд от Норвегия и французина Брис Роже.

Марсел Хиршер от Австрия, който остана 4-и и изпусна да се качи на подиума за стотна от секундата, продължава да бъде фаворит за спечелването на четвъртата си Световна купа. Дъстин Куук, който на световното първенство през миналия месец спечели сребърен медал в тази дисциплина, днес постигна първата победа в кариерата си с време 1:06,04 минута.

Янсруд завърши втори с 1:06,09, а Брис Роже остана трети с 1:06,12. В генералното класиране Марсел Хиршер води с 34 точки пред Янсруд. Австриецът е абсолютен фаворит да запази аванса си и да вдигне четвъртия си Кристален глобус, тъй като оставащите две състезания са в неговите любими дисциплини – гигантски слалом и слалом. Хиршер е начело с 1298 точки, следван от Янсруд с 1264, Алекси Пинтюро (Франция) с 924 точки и други. Янсруд спечели малката Световна купа в супергигантския слалом, като завърши първи в крайното класиране на дисциплината с 556 точки с огромна разлика от 206 точки пред втория Доминик Парис от Италия.

Швейцарецът Дидие Дефаго финишира 12-и в последното състезание в кариерата си. 37-годишният Дефаго е олимпийски шампион в спускането от 2010 година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации