RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Италия тренира на „Герена“ и иска двойна охрана

Публикувано в: Италия, Футбол Свят
13:33, 20 мар 2015, Автор: , Преглеждания:49

Италия

Делегацията на Италия поиска двойна охрана от българските организатори за престоя в София около евроквалификацията на 28 март.
„Скуадра адзура“ пристига на 27-и, като от щаба са поискали отборът да бъде изведен встрани от официалните изходи на летището, за да остане скрит от фенове и репортери. От аерогарата до грандхотел „София“ и при целия престой, гостите искат полиция и охранителна фирма да ги пази плътно, пише „Труд“.

Италианците ще тренират два пъти в София. Първо – в часа на мача ден по-рано на стадион „Васил Левски“, като преди това ще е пресконференцията на селекционера Антонио Конте. В деня на двубоя към обяд италианците ще направят лека тренировка на „Георги Аспарухов“. И за там гостите са поискали допълнителна охрана – полиция плюс частна фирма, за да са сигурни, че достъп няма да има никой.

Изключителните мерките за сигурност не са само за отбора на италианците, а и по входовете за мача. Три кордона за проверки чакат запалянковците, като ще бъдат пребърквани дори репортерите, акредитирани за мача. През контролните органи, следящи за пиротехника, ще минават и инвалидите, както и служителите за кетъринга на двубоя.

Извънредните мерки са и заради строго размахан пръст към БФС от УЕФА. Следващо провинение на родната публика в голям мач ще е равносилно на тежка санкция – вероятно лишаване от домакинство за поне един мач. Размина ни се след прекъснатия за няколко минути домакински двубой с Хърватия (0:1), но сме на ръба.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации