RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Даниел Иванов завърши със загуба в Осака, Хакухо с нов триумф

Публикувано в: Сумо
12:46, 22 мар 2015, Автор: , Преглеждания:44

Даниел Иванов

Българинът Даниел Иванов-Аоияма завърши със загуба големия пролетен турнир по сумо в Осака.

Родният „маегашира-3″ остана с баланс от 5 победи и 10 загуби, след като отстъпи на Такаяшу в схватка от 15-ия кръг. Аоияма допусна поражението с хватка „хатакикоми“, след като атакува непремерено своя съперник и беше съборен на дохиото в момент на дисбаланс и под силата на собственото си тяло.

Това го нареди далеч назад в крайното подреждане на надпреварата, като той е равен със състезатели под неговия личен ранг. С баланс 5-10 победи срещу загуби завършиха още Кайсей, Йокурю и Йошикадзе.

Убедителен победител в надпреварата отново стана големият шампион Хакухо, който завърши с баланс от 14-1 победи след успеха над Харумафуджи в схватка от последния ден. Това беше 34-ият успех на Хакухо в турнири от топ-дивизията на Япония, като с него един от двамата действащи сумисти с ранг „йокодзуна“ се реваншира за провала в Осака преди 12 месеца. Тогава шампион стана Какурю.

Следващият турнир по сумо в Япония ще стартира през месец май, а домакин е столицата Токио. В него Хакуху е с две поредни и общо пет титли.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации