RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Стефанова на осминафинал на Световното по шахмат

Публикувано в: Шахмат
22:54, 22 мар 2015, Автор: , Преглеждания:41

Антоанета Стефанова

Международният гросмайстор Антоанета Стефанова /България/ се класира за третия кръг, осминафинали, на световното първенство по шахмат за жени, което се провежда в Сочи, информира БТА.

Днес гросмайстор Антоанета Стефанова победи в тайбрека Ина Гапоненко /Украйна/ и спечели мини-мача от втория кръг с 2,5:1,5 точки. Двете партии по класически шахмат между Стефанова и Гапоненко завършиха с ремита и резултатът бе 1:1 точки.

Днес в първата партия по ускорен шахмат Стефанова, която игра с белите фигури, завърши реми на 69-тия ход. Във втората партия по ускорен шахмат Стефанова победи с черните фигури украинската гросмайсторка Гапоненко на 51-вия ход и спечели тайбрека, а с това и мини-мача с 2,5:1,5 точки.

В третия кръг, което е осминафинали с участието на 16 шахматистки, Антоанета Стефанова ще играе с 22-годишната украинска гросмайсторка Мария Музичук, която има индивидуален коефициент Ело 2526 точки. Коефициентът Ело на Стефанова е 2552 точки.

Световното първенство по шахмат за жени се провежда по така наречената „нокаут система“ – мини-мачове от две партии с класическа контрола. При равен резултат – 1:1 точки, се играе тайбрек – две партии по ускорен шахмат. При ново равенство – 2:2 точки, се играят партии блиц до излъчване на победителката.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации