RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дворецът на културата и спорта под въпрос за Световната лига

Публикувано в: Волейбол
11:54, 26 мар 2015, Автор: , Преглеждания:77

ДКС

Дворецът на културата и спорта във Варна е под въпрос дали да приеме финалите на Световната лига по волейбол, пише “България Днес“.

България е домакин на решителните мачове във втора група. Срещите са в началото на юли. Друго мероприятие също може да пострада – Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Надпреварата е планирана за началото на май.

В момента една от най-големите спортни зали в България се ремонтира на пълни обороти. По време на реконструкцията на няколко пъти бяха намирани допълнителни проблеми, които ще удължат срока.

„Нямаме притеснение за провеждането на мачовете от Световната лига – коментира вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев. – Ако не завършат залата във Варна, имаме и резервен вариант. Знаем, че се действа на много високо ниво, като спортно министерство, премиер и кмет. Каквото и да стане – до европейското първенство през октомври залата ще бъде готова.

„Първоначално за реконструкцията на залата бяха отпуснати 4.5 млн. лв., които бяха увеличени на 9.7 млн. лв. Оказа се, че сумата няма да е достатъчна и може да достигне до 20 млн. лв. „Ремонтът трябваше да се направи – обясни бившият шеф на съоръжението Симеон Варчев.

- Нашата идея беше той да е по-малък. Сега стана нещо грандиозно. Направата ще изисква повече време. Не съм много сигурен, че всичко трябва да се прави толкова бързо. Всички проблеми по ремонта са решими. Дори ако се наложи да отпаднат състезания, залата трябва да се завърши.“

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации