RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Български“ финал в Шампионската лига

Публикувано в: Волейбол, Коментар
12:30, 29 мар 2015, Автор: , Преглеждания:105

10363807_1578835242373680_2595817437214935438_n
През този сезон финалът в най-престижния европейски клубен турнир по волейбол Шампионската лига ще бъде „български“. Това стана факт, след като двата отбора финалисти са руският гранд Зенит Казан с либерото на националния тим Теодор Салпаров в редиците си, и полския Асеко Ресовия с Николай Пенчев.

Като че ли за никого не е изненада, че руският гранд е финалист в надпреварата и дори е сочен за фаворит. Любопитно е да се отбележи, че в последните три години руски клубове печелят най-престижния клубен турнир. Това пък само по-себе си говори достатъчно за нивото на руския шампионат.

Началото на руската хегемония бе дадена именно от Зенит през 2012 година, а Локомотив Новосибирск и Белогорие продължиха победната серия. Разликата тази година е, че Теди Салпаров е в състава на Владимир Алекно. И въпреки че Салпаров получи право да играе само в мачовете от Шампионската лига, той защити отлично гласуваното му доверие. Така Зенит Казан ще спори отново за трофея, а Теди Салпаров ще се опита да спечели първия си златен медал от шампионата.

От другата страна на мрежата своят първи финал на европейската сцена си извоюва Николай Пенчев. Вече втори пореден сезон с екипа на Асеко Ресовия, националът се представя още по-успешно.

Пенчев и съотборниците му изнесоха блестящ сезон в полското първенство, което ги прави фаворит и за титлата. Благодарение на силното си представяне Ресовия си заслужи мястото в борбата за златото в Шампионската лига, след като показа много стабилен облик през целия сезон.

В крайна сметка победителят ще е само един, а най-титулуваният клубен турнир ще има своя нов шампион. Дали Теди Салпаров и Зенит отново ще се качат на най-високото стъпало на почетната стълбичка, или Ники Пенчев и Ресовия ще триумфират за първи път в своята история, предстои да разберем.

Едно обаче е сигурно – Купата от Шампионската лига ще отиде в български ръце!

Аз лично ще съм доволна който и от двамата да победи. Всеки един го заслужава, но накрая шампионът ще бъде само само един. Самият факт, че двама българи стигнаха до финалната спирка в похода към европейския връх е повече от достоен!

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации