RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

350 хил. евро ни делят от световното през 2018-а

Публикувано в: Волейбол
18:53, 2 апр 2015, Автор: , Преглеждания:47

ФИВБ

Поне 350 хил. евро ще бъде таксата, която България трябва да плати на международната федерация по волейбол, за да приеме световното първенство през 2018 г. съвместно с Италия. Това призна за News7 вицепрезидентът на родната централа Любо Ганев.

Точно 350 000 евро е таксата за домакинство на олимпийската квалификация през следващата година. За разлика от 2012 г., когато страната ни прие два подобни турнира, този път България няма да участва в борбата за приемане на мачовете, даващи виза за Игрите в Рио Де Жанейро. Световното първенство през 2018 г. обаче е на дневен ред, като тепърва документите ще се разглеждат от международната федерация.

„Със сигурност разходите ще бъдат доста по-големи от тези за европейското. Смятам, че ще можем да осигурим средствата. Идеята е в България да се играят мачовете от предварителните групи, а самите финали да бъдат в Италия, тоест – обратна схема на тази, която ще действа сега на европейското първенство“, заяви Ганев.

Легендата на българския волейбол заяви и че ще се кандидатира за президент на родната федерация догодина, когато изтича мандатът на сегашния шеф Данчо Лазаров.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

1 коментар

  1. George Vishegonov казва:

    350 хиляди евро някой може ли да си представи каква подрастваща волейболна програма може да се създаде? Абсолютното безмислие на БФВ и подобни легенди докарват волейбола ни до плачевното състояние на родния волейбол. Нито един от ръководството няма визия за създаване на волейболни кадри. Както държавниците ни всичко се свежда до ЛАПАНЕ. и пиар.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации