RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Боян Йорданов пред SportVOX: Странно ми е да съм толкова време извън терена

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Интервю
17:00, 10 апр 2015, Автор: , Преглеждания:383

10632702_675784479172211_3906361554531708687_n
Диагоналът на гръцкия гранд Олимпиакос Боян Йорданов се възстановява успешно след операцията в рамото, която претърпя преди 6 месеца. Това заяви той в специално интервю за SportVOX.

Свързахме се с Боян в Гърция, а той с удоволствие се съгласи да разкаже малко по-подробно за възстановителния период. Как върви възстановяването и какви са отзивите и резултатите до момента, вижте в интервюто.

Нека започнем с най-важните въпроси. Как си? Как върви възстановяването?

- Добре съм, благодаря. Възстановяването засега върви добре. Странно ми е да съм толкова време извън терена и да гледам волейбол отстрани, но риска на професията както се казва.

Имаше ли някакви проблеми и усложнения след операцията?

- Не, засега всичко е наред и няма усложнения.

Колко време горе-долу ще е нужно, за да се възстановиш напълно? Или за всеки състезател е индивидуално?

- Със сигурност това е нещо, което е индивидуално. Лекарите казват, че при такава операция възстановяването протича между 6-9 месеца. В началото беше тежко, трябваше да нося шина 6 седмици денонощно. Имаше етапи през които просто трябваше да премина и да се заредя с много търпение.

Защо избра да се лекуваш в Гърция, а не някъде другаде в чужбина?

- Доста причини ме накараха да избера Гърция. Отборът на Олимпиакос ме подкрепи и ми предложи да направим операцията и цялостното възстановяване тук, за което съм много благодарен! Познавам лично лекаря, който ме оперира – той е един от най-добрите в областта на рамото. Под постоянно наблюдение съм, физиотерапевтът също е много добър. Освен това съм близо до отбора ми и имам много приятели, а и отношението към мен е страхотно. Вече доста години съм в Гърция и се чувствам много добре. В една такава ситуация е много важно човек да се чувства добре и да има подкрепа.

Имаше и вариант операцията да се направи на друго място, за което искам да благодаря на българската федерация по волейбол, защото когато разбраха, че интервенцията е неизбежна, те също ми предложиха подкрепа.

Разясни малко повече какво представлява програмата с натоварвания.

- Програмата включва занимания с физиотерапевт за раздвижване и подобряване на еластичността на рамото. Доста часове във фитнеса, плуване, а и вече започнах да тренирам с топка. Иначе за пълноценни тренировки е още раничко, но се надявам, че не остава чак толкова време дотогава. Постепенно увеличавам натоварването, така че зависи как ще реагира рамото.

Какви са отзивите и резултатите до момента? Каква е оценката на лекарите, пък и твоята за състоянието ти?

- Отзивите са добри, резултатите са видими, но ме чака още работа.

Не мога да не те попитам и за националния отбор. На българската публика й липсва играта ти и поразяващата ти лява ръка. Ако се прецени, че си добре възможно ли е да се включиш на някакъв етап в подготовката за Европейското първенство?

- На мен също ми липсва българската публика и винаги много се радвам, когато български фенове идват на мачовете ми в Гърция. Колкото за националния отбор все още никой не е разговарял с мен дали ще се включа на някакъв етап от подготовката. Но ако това се случи и стига да съм добре, аз имам желание.

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации