RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Зечири спечели титлата в Държавното

Публикувано в: Бадминтон
16:53, 20 апр 2015, Автор: , Преглеждания:160

Линда Зечири

Най-успешната българска бадминтонистка в последните години Петя Неделчева не взе участие в последния момент на Държавното лично първенство по бадминтон, което се проведе в зала „София” в столицата. Мускулна травма беше причината да откаже Неделчева, която беше заявила присъствие на състезанието и зрителите очакваха с огромен интерес срещите й с № 1 в ранглистата при жените Линда Зечири, информира БТА.

В отсъствието на голямата си конкурентка Зечири триумфира в индивидуалната дисциплина побеждавайки по пътя към титлата Румяна Иванова, Димитрия Попстойкова, Мария Мицова, а на финал поради контузия на Стефани Стоeва Линда Зечири спечели златния медал от шампионата. С бронзовите отличия се окичиха Мария Мицова и най-добрата ни бадминтонистка , олимпийската шампионка от Игрите за глухи Гергана Баръмова.

При мъжете в индивидуалната надпревара националът Иван Русев стана шампион, побеждавайки на финала Филип Шишов с 21:14 и 21:14. С бронзовите медали от зала”София” си тръгнаха Даниел Николов и Владимир Шишков.

В мъжките двойки Димитър Делчев и Константин Добрев триумфираха със златото надделявайки във финала над двойката Гергин Ангелов и Иван Русев с 21:12,21:15. Загубилите на полуфиналите Владимир Шишков- Филип Шишов и Стефан Гърев-Борис Кесов останаха с бронзовите отличия.

При жените на двойки шампионки станаха Габриела Стоева и Стефани Стоева, които победиха на финал Димитрия Попстойкова и Атанаска Спасова с убедителното 21:16 и 21:13. Бронз за тандемите Кристина Желева-Михаела Нейчева и Цвете Асенова-Мила Иванова.
Изключително интересен беше финалът при смесените двойки където на финал се срещнаха Филип Шишов и Димитрия Попстойкова срещу Владимир Шишков и Мария Мицова. Зрителите видяха много качествен бадминтон и оспорвани два гейма, в които Шишов – Попстойкова победиха с 21:19 и 23:21.

В Държавния личен шампионат по бадминтон се включиха 205 състезатели от 30 национални клуба.
Реклама

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации