RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

“Левски“ се бори за трима асове

Публикувано в: Левски, Футбол България
15:13, 20 апр 2015, Автор: , Преглеждания:46

Левски

Покрай битките за евролиценза, купата и за пари за заплати „Левски“ се бори и да запази асовете си в немотията. Ако се намерят пари, е напълно възможно всички необходими на треньора Стойчо Стоев да останат. Но ако беднотията продължи, е реално да настъпи раздяла с всички 9 легионери, пише вестник „Труд“.

„Нормално е да не можем да запазим чужденците, ако нямаме финанси – заяви шефът Георги Иванов. – Нашето желание е да ги запазим. Опитваме се да изпълняваме ангажиментите си, но ситуацията е трудна.“

Без свеж приток на пачки ще трябва да се намаляват още заплатите, които сега са около 250 000 лв. за тима месечно. А повечето легионери вземат „тавана“ от 9000 евро.

Вече тече борба за оставането на асовете Антонио Аниете, Мигел Бедоя и Роман Прохазка. И за тримата има предложения от чужбина чрез мениджъри. Триото даде дума, че ако се влезе в ритъм със заплатите и бюджетът бъде балансиран, само изключителна оферта би ги накарала да напуснат. Сега управата дължи на футболистите 3 месечни възнаграждения поради сериозните разходи за евролиценза. В недалечно бъдеще се очакват авансово пари от спонсор, чрез които даването на заплати да бъде наваксано.

Бедоя има договор за още година, но на Аниете и Прохазка контрактите изтичат. Вече вървят разговори за подновяване, но и двамата ще изчакат края на сезона, за да огледат и офертите, и икономическото положение на „Герена“.

Другите чужденци? Ясно е, в „Левски“ ще се прегръщат, ако Луис Педро си намери нов отбор, защото е дълбока резерва. Либан Абди е под наем от „Ризеспор“, а в контракта му има цена от 750 00 евро. През месец май най-вероятно ще има опит за откупуване правата на лявото крило срещу далече по-скромна сума. „Левски“ държи също на Боян Йоргачевич и Аймен Белаид, на които договорите не изтичат, както също и на резервите Емил Нину и Лукаш Гикиевич.

Но само заплати няма да стигнат. Възможно е още при отпадане от „Лудогорец“ на 29 април повечето чужденци да си тръгнат. Защото няма да има Лига Европа, а до края на сезона ще останат дребни мачове.

Изтича договорът и на капитана Владимир Гаджев, който почти сигурно ще напусне. Същата е ситуацията е и със Стефан Велев. Няма обаче изготвен още списък за гонене или раздели.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации