RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Петима българи на финалите на „Дан Колов – Никола Петров“

Публикувано в: Борба
16:19, 25 апр 2015, Автор: , Преглеждания:52

Борба

Петима българи стигнаха финалите във втория ден на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в столичната зала „Христо Ботев“, съобщава сайтът на БФБорба.

Петкратната световна шампионка Станка Златева след два технически туша с по 10:0 срещу Сабире Алиева (Азербаджан) и Мария Селмайер (Германия) ще се бори за титлата в кат. до 75 кг. Нейна съперничка ще бъде туркинята Ясемин Айдар.

До финал при жените стигна и европейската вицешампионка Мими Христова (58 кг). На старта в категорията тя тушира еврошампионката Йоана Метсон (Швеция), а после победи и украинката Татяна Омелбенко с 6:0. Така за златото в следобедния сеанс Христова ще спори с Барка Емесе (Унгария).

В класическия стил до финал проби Даниел Александров в кат. до 70 кг. Негов съперник за титлата ще бъде Тарек Абделслам (Египет). До момента българският национал има три победи – срещу Едуард Саркисян (Армения) с туш, швейцареца Йонас Босерт с 9:0, а на полуфинала се справи и с египтянина Мохамед Мустафа с 2:0.

При 71-килограмовите на класическия стил Свилен Костадинов ще излезе за бронза срещу румънеца Томи Хиновеану.

В очакваната с голям интерес категория до 98 кг нито един от представителите ни не успя да стигне до финал. Световният шампион от 2011-а Елис Гури победи на старта Иван Иванов с технически туш, но след това загуби от иранеца Сайед Мустафа с 9:19. Съперникът му падна и така Гури не успя да стигне до репешажите за бронза.

Все пак в малкия финал следобяд ще се бори Владислав Методиев, европейски вицешампион от 2013-а. Негов съперник за отличието ще е Пламен Ташев.

Методиев започва с технически туш 8:0 срещу Константинус Волданус (Гърция), надви Евгени Генчев с 6:2, а на полуфинала падна от световния шампион Артур Алексанян с 0:5.

При 125-килограмовите Димитър Кумчев стартира с поражение срещу Ядолах Мохеди (Иран) – туш, но иранецът стигна финал и даде втори шанс на нашия национал. В следобедния сеанс той ще се бори за бронза с казахстанеца Йермуканбет.

В свободния стил до финал стигна Георги Средков (86 кг). За първото място той ще срещне германеца Уилям Хард.

При първото си излизане на тепиха той срази Стефан Джорджита (Румъния) с 2:1, справи се и с германеца Халф Калфмехал – 4:3.

За бронза в същата категория ще спори Евелин Русев срещу Мохамед Али Заголул (Египет).

Следобедният сеанс започва от 16,30 часа.

Оставете коментар

Подобни публикации