RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

БФС мълчи за процедура, която може да спре ЦСКА за Европа

Публикувано в: Футбол България, ЦСКА
13:43, 8 май 2015, Автор: , Преглеждания:25

ЦСКА

Дисциплинарна процедура, която може да доведе до отнемане на точки на ЦСКА и съответно до оставане извън квотите за европейските клубни турнири, не се завежда необяснимо защо вече доста време от БФС, съобщава „24 часа“.

Арбитражният съд към централата излезе с решение в полза на агента Генади Вучков, нареждайки на “червените” да му платят общо 320 хил. евро за услуги по привличане на 4-ма футболисти.

За това на “Армията” бяха уведомени на 20 февруари. В 7-дневен срок не бе платено и Вучков заведе жалба в дисциплинарната комисия на 4 март. От ЦСКА опитаха да се защитят с такава до Спортния арбитражен съд в Лозана, но получиха отказ, защото закъсняха с внасяне на мотивите. “Червените” се пробваха и с иск до ВКС, който по принцип не спира процедурата. На 23 април и оттам отказаха на ЦСКА.

Въпреки всичко това дисциплинарната комисия не взема мерки в разрез със своя правилник, който предвижда да бъде започната процедура срещу клуба. При неплащане на “червените” в определения срок трябва да се отнемат по 3 т. за всеки играч. Това би оставило „червените“ на последното място в първата шестица на „А“ група.

Вучков е пратил до БФС 10 писма с питане защо не се действа според правилника, но отговор няма.

Оставете коментар

Автор

24 часа

Подобни публикации