RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Манджуков запозна БФС с плана за ЦСКА

Публикувано в: Футбол България, ЦСКА
11:49, 14 май 2015, Автор: , Преглеждания:34

ЦСКА

Ивайло Манджуков е представил в БФС план за спасението на ЦСКА, който не минава през обя­вяването на фалит. За не­щастие обаче, вече всич­ко е прекалено късно, след като документите за лиценз трябваше да бъдат предадени до 31 март.

„В момента нямат ли­ценз нито за евротурнири­те, нито за първенство­то“, категоричен бе из­точник от футболната ни централа, цитиран от „24 часа”.

На всичко отгоре ак­ционерното събрание в клуба е насрочено за 5 юни, което е отчайващо късно за предприемането на каквото и да е. Единственото спасение минава през решение на Изпълкома, което да оста­ви ЦСКА в елитната гру­па въпреки сериозните дългове на клуба. Това обаче е трудно реализуе­мо, защото има клубове, които си плащат всичко.

Локо (Сф) също по­чти няма шансове за тур­нирите, докато за участие в елитната ни група имат още три тима, сред които е и Левски. „Сините“ са натрупали около 4 милио­на към НАП и в момента са в положението на ЦСКА. Проблеми имат пловдивските Ботев и Локо.

При отрязването на до­ста отбори за лиценз ще се навреди сериозно на фут­бола като цяло и заради това може да се стигне до спасителен вариант за „червените“ и останалите от Изпълкома. Заради това фенове на ЦСКА излязоха с идеята държавата да разреши рефинансиране на дългове­те на всички клубове, осо­бено тези към НАП. Като гаранция можело да по­служат състезателни пра­ва, телевизионни права и други. След това обаче всеки клуб да се отчита на всеки месец и да не се до­пуска да се увеличават дълговете.

Някои от тях обаче би­ли пракалено уморени от усилията през последните години, които са правени в полза на ЦСКА, само и само да бъде спасен най-титулуваният български отбор.

„В същото време се раз­дават пари за щяло и не­щяло, за свободни агенти, които не са. Осъдени са къде ли не от футболисти и треньори. И никой през последните години не си направи труда да го спаси, а разчиташе единствено на реномето на отбора“, заяви източник от фут­болната централа.

Любослав Пенев почти сигурно напуска след края на първенството. Той е получил оферта да продължи договора си, която обаче не го удовлетворя­ва. Той се надява през ля­тото да получи нова офер­та от чужбина, където да продължи работата си.

При положение че ЦСКА се спаси, ще има и нов спортно-технически директор. Фаворит за то­зи пост е бившият играч на „червените“ Светос­лав Петров, който в мо­мента работи на същата позиция в Добруджа.

Вчера в Лозана бе из­слушването и по изклю­чително важното дело за бъдещето на ЦСКА. „Червените“ атакуваха ФИФА и решението на световната централа за Тенгариня и Нилсон Ан­тонио. И по него всичко бе подценено сериозно, като в последния момент бе на­правен контакт с адвокат, който да представлява клуба. Ако това дело се загуби, влиза в сила забраната за картотекиране на нови играчи, което означава фалит на клуба. Трябва да се предоговаря всичко с куп чужденци, които няма да са съгласни да намалят заплатите си.

Отделно си е компенса­цията за двамата играчи, записали минути под ръ­ководството на Стойчо Младенов, която е близо милион лева. Тя им бе при­съдена вече от ФИФА и заради това се стигна до спортния арбитражен съд.

Любослав Пенев пък премести по-малкия си син Никълас в школата на ЦСКА, където негов на­ставник ще бъде Атанас Борносузов. 10-годишният талант тренираше в частната школа Барса при Светлин Мирчев.
Реклама

Оставете коментар

Автор

24 часа

Подобни публикации