RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

ФИФА пита за ЦСКА

Публикувано в: Избрано, Футбол България, ЦСКА
09:00, 23 май 2015, Автор: , Преглеждания:57

Пенев

ЦСКА продължава да се люшка между варианти за минаване през несъстоятелност, оздравителни стратегии за дългосрочно развитие, както и мистериозни оферти за светкавично разплащане на лицензионните задължения. Последното изглежда като план за очевидно продължаване по същия път като досега, закърпване на положението и печелене на време, пише „Труд“.

В петък ФИФА попита БФС за отнетия лиценз на ЦСКА и поиска превод от решението на Лицензионната комисия, публикувано в сряда. Световната централа не смята да се намесва в казуса засега, но иска яснота около клуба, срещу който се водят вероятно рекорден брой дела от бивши играчи, треньори и мениджъри.

Същевременно изпълнителният директор Александър Тодоров хвърли оставка и каза, че кандидат-купувачът Дениз Кизилоз от Англия бил готов да даде 2 милиона евро на клуба като начална инвестиция и да спаси лиценза с плащане на най-належащите задължения. Те са за около 700 000 евро и без тях жалбата, която ЦСКА ще пусне в понеделник срещу отнетия лиценз, е обречена на неуспех.

Тодоров не отрече, че бизнесменът е познат на Александър Томов и не успя да обясни защо той не се е появил „с наметало на спасител“ и сериозните си възможности в 18-месечния период, в който Тодоров и Томов не спираха да повтарят, че търсят инвеститор.
Засега мажоритарният собственик Ивайло Манджуков отказва офертите на Кизилоз. Днес той трябва да представи на среща с привържениците план за оздравяване и 5-годишна стратегия на управление на клуба с намален бюджет и постепенно погасяване на дълговете, като най-големите са към НАП. Само за първата година приходната част на планирания бюджет е около 5,75 млн. лева, което без участие в евротурнирите изглежда доста амбициозна и трудно постижима сума. Идеята е за кампания на ръба на агресията сред феновете за купуване на абонаментни карти за повече от един сезон. Предвидени са и над 1,3 млн. лева от рекламни приходи, което също изглежда доста оптимистично.

Третият вариант пред клуба е минаване през несъстоятелност с цялата несигурност в ефекта от това и времето, за което може да бъде извършен процесът.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации