RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Има шанс за временен лиценз на ЦСКА

Публикувано в: Избрано, Футбол България, ЦСКА
09:46, 2 юни 2015, Автор: , Преглеждания:44

Ивайло Манджуков

ЦСКА и „Локо“ (Сф) може да получат временен лиценз за „А“ група. Това означава постоянен мониторинг на плащанията, ако… решат да ги правят, пише „Труд“.

Най-малкото са нужни договори за разсрочване на задължения. Апелативната комисия на БФС потвърди решението на лицензионната и остави двата софийски клуба без лиценз. ЦСКА очаква новото дружество, създадено от Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, да бъде пуснато в елита. Отговор на БФС по въпроса още няма.

Футболните управници от ул. „Иван Асен II“ №26 няма да правят пречки на сегашните ЦСКА и „Локо“ (Сф), ако покажат оздравителна програма – схема за плащане на задълженията. Ако се стигне до варианта с временен лиценз, клубовете ще бъдат следени внимателно дали изпълняват срокове.

Феновете на ЦСКА на „Армията“ при 3:1 над „Литекс“ твърдяха: „Лиценз няма да получим в понеделник, но ще играем в „А“ група.“ Надеждата е, че имат основания да го кажат.

Все още няма насрочено заседание на изпълкома на БФС. То няма да е преди мача срещу Малта на 12 юни в Ла Валета. Но от тази дата до жребия за новото първенство има само 3 дни. И ако ситуацията с ЦСКА и „Локо“ не „влезе в релси“, то „А“ група ще е с формат 10 отбора. Тогава може да се появи и нов казус – тепърва ще се разглеждат документите на новаците „Монтана“ и „Пирин“, за които още не е сигурно дали отговарят на лицензионните условия за елита ни.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации