RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пенев готов да остане в ЦСКА

Публикувано в: Футбол България, ЦСКА
12:27, 4 юни 2015, Автор: , Преглеждания:32

Любослав Пенев

Любослав Пенев и негови­ят щаб са дали съгласието си да останат начело на ЦСКА и през следващия сезон, според „Тема Спорт“.

Основното ус­ловие на треньора е от­борът да продължи участието си в А група. Пенев е во­дил неколкократно прегово­ри с Петър Манджуков през последната седмица и е при­ел предложените финансови условия за целия негов щаб – а именно 600 000 лева бюджет на сезон или по 50 000 лева на месец.

Освен това Любо е получил увере­ния, че „армейците” ще останат в елита. Нужно е уточнение­то, че дого­вор между треньора и клуба не е подписан, като това ще стане факт, след като мястото на ЦСКА в А група бъде гаранти­рано. А това едва ли ще се случи преди 15 юни.

Бюджетът за щаба в размер на 600 000 ле­ва на сезон е залегнал в плановете на Манджу­ков и Инджов, които може да станат собственици. Подобна сума означава, че треньори­те в ЦСКА ще могат да разделят по­между си по 50 000 лева всеки месец. Най-ве­роятно възнаг­раждени­ето на Пенев ще е около 30 000 лева, а оста­налите ще се разпределят между помощниците му Ра­дослав Здравков, Методи Де­янов, Йордан Йорданов-Жан и Давид Родригес. Щабът е приел тези финансови усло­вия без претенции.

Въпреки неяснотата око­ло бъдещето в момента Лю­бо изготвя списък с играчи­те, които иска да останат, и тези, които счита за не­нужни. Обмислят се и евен­туални попълнения, като сред потенциалните нови са нападателят Мишел Платини и Спас Делев. Паралелно се работи и по лятната подго­товка.

Ако Пенев остане в отбо­ра, предстоящият сезон ще бъде четвърти, в който той води „армейците”. Тряб­ва да се отбележи, че Любо не е завършил нито един пъ­лен шампионат начело на тима. Ел Голеадор води ЦСКА през пролетния дял на 2008/09 г., есенния на 2009/10 и в последните 5 мача от 2014/15 г.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации