RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Черно море умува за връщане на Бергонси

Публикувано в: Футбол България, Черно море
11:33, 8 юни 2015, Автор: , Преглеждания:18

Еденилсон Бергонси

Черно море може да си върне бразилски халф. На­ставникът на моряците Никола Спасов обмисля да­ли да привлече пак на „Ти­ча“ Еденилсон Бергонси, пише „Тема Спорт“.

До­говорът му с ЦСКА изтича в края на юни и той не же­лае да продължава повече там. Полузащитникът на­прави два силни сезона при варненци (2012/13, 2013/14) и премина на „Ар­мията“ през миналото ля­то, но със свободен тран­сфер, след като не пожела да остане.

Черно море ряд­ко си връща играчи, но Спа­сов вярва, че Бергонси мо­же да помогне на отбора в средата на терена за пред­стоящото участие в Лига Европа. В ЦСКА той изигра само 11 мача, в които вка­ра само един гол, но дълго време бе контузен.

Днес трябва да стане ясна съдбата на халфа Мар­чин Буркхард, съобщиха от лагера на моряците. На „Ти­ча“ продължават да оча­кват решението на поляка дали ще остане в отбора и през новия сезон. Както е известно, договорът на Буркхард изтече с приключ­ването на кампанията, но от клуба му предложиха да го удължи с още една годи­на.

31-годишният полуза­щитник обаче не се нави веднага и поиска малко вре­ме за размисъл. Буркхард дойде във Варна, след като начело на тима застана Никола Спасов, и бързо се превърна в основен играч. Той изигра 19 мача и вкара 3 гола в А група, като има­ше съществен принос и за спечелването на Купата на България. Според запозна­ти полякът е получил оферти от клубове от ро­дината му и Кипър и зато­ва на този етап се бави с отговора на предложение­то от Черно море.

В слу­чай че Буркхард отклони офертата на варненци, то наставникът Никола Спа­сов ще бъде принуден да търси още един вътрешен полузащитник на тран­сферния пазар. Освен Бер­гонси вариант е халфът на Локомотив Пловдив Мехди Бурабия.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации